MENU

Kafeteryanın Atıkları Kompost Yapılıyor

Robert Kolej, kampüste atıkları olabildiğince azaltmak için bir adım atıyor.

Robert Kolej’deki Çevre Eğitimi çerçevesinde, kafeteryadaki atık besinlerin ayrıştırılması ve bunu gerçekleştirebilecek altyapı üzerinde çalışılıyor. Öğrenciler yüz yüze eğitim için kampüse döndükleri zaman sistemin çalışmaya başlaması hedefleniyor. Ders yapılan her gün 1.400’den fazla kişi kampüste bulunuyor. Öğrencilerin döneceği gün için bir eğitim videosu ve bilgilendirme işaretleri hazırlanıyor, mutfakta organik olan ve olmayan atıkların nasıl ayrılacağı ve kafeteryadaki atıkların organik ürünler, süt ürünleri, et/tavuk, kâğıt/plastik olarak dört kategoriye göre sınıflandırılacağı anlatılacak. 

Kâğıt ve plastik geri dönüşüme gönderilecek, et ve tavuk paketlenip, soğukta saklanıp, kampüsteki kedilere verilecek. Robert Kolej’in atık fazlasını değerlendirebilecek diğer kuruluşlarla da iletişim kuruluyor. Süt ürünleri ile ilgili olarak, bu atıkların kokusuz fermantasyonu için Bokashi kompost yöntemiyle deneyler yapıyor. En yüklü kategori, kafeteryada ve mutfakta ortaya çıkan organik atıklar olacak. Bu konudaki çalışmalar için bütün yaprak, yeşillik ve organik atıkların kompostu amacıyla Music House yakınında bir alan ayrıldı. Elde edilecek toprak, kampüste hem öğrenci projelerinin hem ilgilenen kampüs sakinlerinin oluşturacakları yeni permakültür bahçelerinde kullanılacak.

 

İnternet sitemizde, sitemizi geliştirebilmek ve size daha iyi bir deneyim sunabilmek için Google Analytics çerezi kullanmamıza izin veriyor musunuz? Detaylı Bilgi seçeneğine tıklayarak çerez ayarlarına ve Çerez Politikamıza erişebilir, kullandığımız çerezler ve veri işleme amaçlarımız ile ilgili ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz.
DEVAM
REDDET
DETAYLI BİLGİ