Okulumuzun İngilizce olarak yürütülen matematik programı; kavramları, teknikleri ve algoritmaları öğrenmenin yanında, öğrencilerin matematiksel problem çözmenin yararlarını da kavramaları amacıyla geliştirilmiştir. Dersler bütün öğrencilerimiz için gerekli olan temel bilgileri kapsar, ayrıca matematiğe meraklı olan öğrencilerin farklı ve ileri seviyedeki beklentilerini karşılar. Böylelikle bölümümüz, matematik alanında üstün başarılı, kendi öğrenme sorumluluğunu almış, lider bireyler yetiştirir.

Matematiğin diğer branşlardan en büyük farkı, öğrenmeye istekli öğrencilerin matematiksel doğrulara ulaşmaları için bu doğruların her öğrenciye tek tek öğretilmesinin gerekli olmamasıdır. Öğrencilere gerekli kavramlar ve teknikler kazandırıldığında, matematiksel doğruları kendileri de keşfeder. Bu yaklaşım sayesinde sadece daha anlamlı bir öğrenim gerçekleştirmekle kalmayız, aynı zamanda öğrencilerimiz koşullar değişse dahi çeşitli problemleri çözecek yeterliliği ve esnekliği kazanır. Robert Kolej matematik derslerinde grafik hesap makina kullanımı zorunludur, tüm dersler gerçek hayat ile bağlantılıdır ve teknoloji kullanılarak matematiğin gerçek hayattaki yeri uygulamalı olarak işlenir.

Okulumuzda hazırlık, Lise 9 ve 10 matematik dersleri zorunlu derslerdir. 11. Sınıftan itibaren seçmeli Matematik dersleri başlar. Bu dersler öğrencilerin hem Türkiye’de hem de yurt dışında eğitim alabilmesine yöneliktir. AP Calculus AB ve BC dersleri sayısal ağırlıklı öğrencilerimiz için temel oluştururken, Lise 12. Sınıf öğrencileri için 5 saat Matematik ve 5 saat Geometri olmak üzere 10 saat Türkiye’deki üniversiteye giriş sınavlarına yönelik seçmeli dersler sunulur. Yurt dışına gidecek öğrenciler için ise yine ileri seviye AP İstatistik ve Türkiye’de sadece Robert Kolej’ de seçmeli ders olarak sunulan Ayrık Matematik dersi ile grafik teorileri verilir.

Matematik bölümümüz, her yıl belirli uluslararası matematik yarışmalarını okulumuzda gerçekleştirir. Öğrencilerimiz her seviyede kendilerine uygun olan sınavlara katılarak uluslararası düzeyde üstün başarılar sergiler.